Великобритания има не повече от 30%-40% шансове да постигне  търговско

...
Великобритания има не повече от 30%-40% шансове да постигне  търговско
Коментари Харесай

Шансовете на Великобритания за търговско споразумение с ЕС - под 50%

Великобритания има не повече от 30%-40% шансове да постигне  комерсиално съглашение с Европейския съюз преди края на преходния интервал за Брекзит. Това най-малко считат висши чиновници в кабинета на английския министър председател Борис Джонсън, заяви локалното издание „ Таймс “.

Англия напусна Европейски Съюз на 31 януари, само че няма прогрес по диалозите за нова двустранна договорка, която би трябвало да бъде реализирана преди приключването на предходния Брекзит интервал в края на годината. Желанието на Англия да употребява държавна помощ за създаване на своя софтуерен бранш значи, че министрите на Джонсън не желаят да се вършат отстъпки в договарянията за държавна помощ, показва английското издание.

Щекотливата тематика в договарянията не е риболова, по който може в последна сметка да се реализира съглашение, а въпросът за държавната помощ, оповестява още изданието.

Обединеното кралство държи процентът на рибните квоти, непокътнати за английски кораби в английски води, да се усили от сегашните към 25% на повече от 50%, показва вестник " Таймс ". Междувременно английският министър председател Борис Джонсън изиска от риболовците да удвоят риболовните си квота в крайбрежните води. Политиката в региона на рибарството е препъни камък в договарянията, защото Англия упорства за извънреден достъп до своите морски води, до момента в който Европейски Съюз желае да продължи така наречен споделен метод.

По-рано основният договарящ по Брекзит от страната на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести, че двустранната договорката би трябвало да бъде подписана до края на октомври, защото тя би трябвало да бъде утвърдена от двете страни преди края на преходния интервал на 31-ви декември. Новият кръг от договаряния би трябвало да се организира през идната седмица, само че по-рано тази седмица Барние съобщи, че не вижда никаква смяна в позицията на Англия по основни точки по отношение на бъдещите връзки с единния блок.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР